Warmtepomp-
behuizing

Warmberger is Kant-en-klaar

Geen ruimtegebrek

Geen beeldvervuiling

Geen geluidsoverlast

warmtepomp
​​​​​​​voor buiten


De Warmberger warmtepompbehuizing is ontwikkeld om warmtepompinstallaties buitenshuis te kunnen plaatsen. Het gebeurt namelijk steeds vaker dat mensen hun traditionele verwarmingsinstallatie willen vervangen door een warmtepomp. Daarbij blijkt dan vaak dat er binnen eigenlijk geen ruimte genoeg is om een warmtepomp te plaatsen.

De warmtepomp zelf is niet veel groter dan een verwarmingsketel, maar de installatie omvat ook een boilervat, een buffervat en een buiten-unit

Daarnaast komt eventueel een aanvullende CV-ketel voor een hybride installatie. Plus alle leidingen, buizen en circulatiepompen. Bij zo'n grote warmtepompinstallatie is buitenopstelling dikwijls onvermijdelijk.

Een berging speciaal
voor warmtepompen

U kunt een warmtepompinstallatie natuurlijk plaatsen in een standaard tuinhuis of schuur uit het tuincentrum. Dit brengt echter wat risico's met zich mee. Denk aan vochtproblemen, elektrische onveiligheid, trillingen en geluidsoverlast. Het hermetisch doorvoeren van de water- en andere leidingen is vakwerk, net als een goede opstelling van de installatie zelf. De Warmberger behuizing is specifiek ontworpen voor het veilig buitenshuis opstellen en aansluiten van de warmtepompinstallatie. Waterdicht, met voldoende ventilatie en stabiel, voor een zo veilig en geluidsarm mogelijk resultaat.

esthetisch en
technisch optimaal

De Warmberger behuizing is opgebouwd uit isolerende sandwich-platen in elke gewenste kleur. Discreet groen of bruin voor plaatsing in de tuin. Of in een kleur die aansluit bij de buitenwanden van de woning. Ook is het mogelijk het 'verwarmingshuisje' te voorzien van een groen (sedum)dak. De Warmberger is in ieder geval een volwaardige technische ruimte, met verlichting en een service-stopcontact. Het standaardframe is 250 cm lang, 150 cm diep en 220 cm hoog, maar maatwerk is uiteraard ook mogelijk. Zo is er ruimte genoeg voor de installatie en kan ook de servicetechnicus zich er vrij bewegen. De buiten-unit van de lucht/water-installatie komt aan de zijkant, aan het zicht onttrokken door verticale latten. Als het nodig is zelfs met geluiddempende coulissen, omdat wij er naar streven de geluidsbelasting onder de 40db te houden.

Warmtepompbehuizing: prijzen op aanvraag De prijs van een Warmberger warmtepompinstallatie hangt af van veel variabelen, waaronder het merk van de ingebouwde onderdelen. Wilt u weten wat het zal kosten om úw favoriete warmtepompinstallatie stekkerklaar in een Warmberger behuizing geleverd te krijgen, neem dan contact met ons op!

Oók interessant om te lezen.