Installatie
​​​​​​​en prefab

Geheel bedrijfsklaar

Geen ruimtegebrek

Geen beeldvervuiling

Geen geluidsoverlast

Prefab warmtepomp-installatie, geheel bedrijfsklaar


De Warmberger is een 'stekkerklare' warmtepompinstallatie. In het Engels noemen we dat 'plug & play'. Dat wil zeggen dat de installatie getest en klaar is om geplaatst te worden bij de klant. Wel moeten we natuurlijk alle aansluitingen ter plaatse nog verzorgen.

Wij gebruiken hiervoor een speciale adapterplaat: een sjabloon waarmee alle in- en uitvoerleidingen op de juiste positie kunnen worden aangelegd.

De installateur dient de aansluiting voor te bereiden. Hiervoor het leidingwerk en de stroomvoorziening aan te brengen vanaf de woning/gebouw tot op de plaats waar de prefab warmtepompinstallatie wordt geplaatst. Om de aansluitingen op de juiste positie te hebben is een speciale adapterplaat ontwikkeld.

Als de voorbereiding klaar is, laten we de behuizing met de installatie er simpelweg overheen zakken, alsof je een stekker in een stopcontact steekt. Vervolgens is het een kwestie van alles goed bevestigen, en de installatie kan simpelweg worden aangezet.

Minder tijd, minder kosten, meer kwaliteit

Belangrijk voordeel van een prefab warmtepomp, geleverd inclusief behuizing, is dat deze aanpak standaardisering makkelijk maakt. We kunnen er - bijvoorbeeld voor een nieuwbouwproject met energiezuinige woningen - enkele tientallen tegelijk produceren en zo maatwerkonderdelen in grotere hoeveelheden tegelijk bestellen.

Dat levert ook financieel schaalvoordelen op


We bouwen de complete warmtepompinstallaties bij ons in de werkplaats. Vervolgens testen we de goede werking, alvorens ze af te leveren op de bouwplaats. Door de standaardisatie zijn er op locatie nog maar beperkte installatiewerkzaamheden nodig voor een perfect resultaat.

Ook duurzamer
voor individuele installaties
Prefab heeft vooral voordelen bij seriematige productie. Maar ook bij enkele stuks stekkerklare warmtepompinstallaties zijn er voordelen. Zo vindt de installatie in ideale omstandigheden plaats, in een schone, ergonomisch ingerichte werkplaats, met alle onderdelen en gereedschappen onder handbereik en het gescheiden verzamelen van afval. Dat is toch wat anders dan te moeten werken in een krap bemeten lokaal of schuur, waar stof, vocht en slechte verlichting de kwaliteit van het werk nadelig beïnvloeden.

Een demonstratie of bezichtiging?

Wilt u meer weten over de Warmberger warmtepompinstallatie en onze werkwijze? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij sturen u graag vrijblijvend onze brochure en een prijsindicatie toe.

Oók interessant om te lezen.