subsidie warmtepomp-installatie

Hoeveel kunt u met subsidie besparen en op welke manier?


De regering stelt voor de investering in een warmtepomp subsidie beschikbaar. De overheid wil immers het gebruik van warmtepompen als relatief schone manier van verwarmen en koelen stimuleren. Of ook u voor uw nieuwe warmtepomp subsidie kunt krijgen en hoeveel, hangt af van een aantal factoren.


Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE)

Deze subsidie is er niet alleen voor warmtepompen, maar ook voor andere energiebesparende maatregelen, zoals een zonneboiler of isolatiemaatregelen. Wij beperken ons hier even tot ons eigen expertisegebied: subsidie voor een warmtepompinstallatie.


Hoeveel subsidie u kunt krijgen?

Dat hangt af van verschillende factoren. Zoals het vermogen van de warmtepomp (hoger = duurder = meer subsidie) en het soort warmtepompinstallatie (100% elektrisch = meer subsidie dan hybride). De regering heeft een lijst van geaccepteerde warmtepompapparaten opgesteld, die u hier kunt downloaden. Vanzelfsprekend maakt de Warmberger warmtepompinstallatie gebruik van de beste warmtepompen van A-merken als Stiebel, Eltron, Vaillant, Wolf, Itho en Atag. Dit betekent dat u bij aanschaf van een Warmberger buitengeplaatste warmtepompinstallatie een flink bedrag aan subsidie terug kunt krijgen. Zo wordt energiezuinige klimaatbeheersing nóg voordeliger.

Belangrijke voorwaarden voor subsidie

• De warmtepomp wordt geplaatst bij uw eigen koopwoning en hoofdverblijf.

• De nieuwe warmtepomp is ook echt nieuw, en dus geen gebruikte of occassion.

• De warmtepomp komt bij een woning waarvoor de omgevingsvergunning is aangevraagd voor of op 30 juni 2018.

• U laat de warmtepomp éérst installeren (dus voordat u de subsidie aanvraagt).

• Een erkend installatiebedrijf voert de installatie uit.

• U kunt een aankoopbewijs en een factuur voor de installatie overleggen.

• Vraag de subsidie voor een warmtepomp uiterlijk 12 maanden na installatie aan.

• Als u ook een aanvraag voor een isolatiemaatregel doet (en dat moet bij een gecombineerde subsidie verplicht tegelijkertijd), dan kunt u nog subsidie aanvragen tot 12 maanden na het installeren of aanbrengen van de eerste maatregel.


Warmberger helpt u graag met de subsidie

Er zijn nog wat meer ingewikkelde regelingen rond de aanvraag van een ISDE-subsidie voor de warmtepomp in combinatie met andere subsidies, bijvoorbeeld van gemeente, provincie, waterschap of andere overheidsdiensten. Wij vertellen u er graag meer over. Indien u kiest voor een buitenunit van Warmberger kunnen we u natuurlijk sowieso begeleiden bij het aanvragen van subsidies voor uw warmtepompinstallatie. Neem gerust contact met ons op!