kant-en-klare oplossing

De voordelen van een warmtepomp in een vrijstaande buitenberging

Wie een bestaande CV- of vloerverwarmingsinstallatie wil vervangen door een warmtepompinstallatie, kijkt al gauw naar mogelijke plaatsing in een schuur, berging of garage. Bij een warmtepomp hoort immers ook een drukvat en een flink waterreservoir, met elkaar verbonden door dikke geïsoleerde leidingen met warm water en koelvloeistof van soms rond het vriespunt. Dat vraagt flink wat meer ruimte! Reden voor veel mensen om op zoek te gaan naar een oplossing buiten het huis.


Warmtepomp in schuur, garage of buitenberging

Wilt u de warmtepomp in een schuur of garage plaatsen, dan is het zaak goed te kijken naar verschillende beperkende omstandigheden. Ten eerste de afstand. Het warme en koude water moet immers naar het huis, en hoe langer het onderweg is, des te meer kans op energieverlies. Te grote afstand kan het rendement flink drukken, tenzij u de leidingen bijzonder goed isoleert. Waarmee echter het volume toeneemt, wat weer niet echt mooi is. Camoufleren van de leidingen is een optie, maar daarmee neemt de prijs weer toe.

Een tweede beperking is de veiligheid. Een warmtepomp werkt op elektriciteit, terwijl er allerlei leidingen met water op verschillende temperaturen in en rond de installatie lopen. Het is erg belangrijk om de installatie trillingsvrij en goed geaard te plaatsen conform de strengste veiligheidsregels.

En dan is er natuurlijk het geluid. U kunt de installatie ergens in een schuur of berging tegen de erfgrens zetten, maar dat neemt het risico op klachten van de buren toe. Ook hier kan weer isolatie een oplossing zijn, met als voorbehoud dat er altijd ergens voldoende opening moet zijn voor de luchtwarmtewisselaar. De ventilator moet voldoende lucht kunnen verplaatsen.


De Warmberger: warmtepomp berging en installatie in één

U begrijpt wat ónze favoriete oplossing is voor buitenshuis plaatsen van een complete installatie… de Warmberger: een compacte unit met daarin álle techniek voor de energiezuinige klimaatbeheersing van uw woning. Het geheel kan zonder problemen waar u maar wilt buiten het pand worden geplaatst op een vooraf geprepareerde sokkel met aansluitingen. Uw klimaatinstallatie is binnen één dag operationeel. Voor jarenlange betrouwbare, veilige, trillings- en geluidsarme werking. Vanzelfsprekend gelden ook voor de Warmberger installaties de standaard subsidieregelingen.

Meer weten?

Overweegt u de aanschaf van een warmtepompinstallatie? Laat u dan zeker voorlichten over de voordelen van de Warmberger alles-in-één opstelling voor buitenshuis. Wij maken graag een kostenplaatje voor u omtrent de aanschaf en installatie.
​​​​​​​Neem contact met ons op!​​​​​​​